Tropical Fiesta Hot Dog
Maxi Hot Dog Buns
Składniki:
- 2 bułki Dan Cake Maxi Hot Dog Buns
- 1 średnia cebula
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka cukru
- 1 świeży ananas
- 2 kiełbaski (wieprzowe, wołowe lub drobiowe)
- 1 papryczka jalapeno
- Majonez
- Olej do grillowania kiełbasek
Przygotowanie:
Krok 1
Cebulę pokrój w plasterki lub paski, podduś na patelni z dodatkiem oliwy na wolnym ogniu, po kilku minutach dodaj łyżkę octu balsamicznego, łyżkę cukru i szczyptę soli. Podduś do momentu aż płyn odparuje, a cebulka będzie skarmelizowana.
Cebulę pokrój w plasterki lub paski, podduś na patelni z dodatkiem oliwy na wolnym ogniu, po kilku minutach dodaj łyżkę octu balsamicznego, łyżkę cukru i szczyptę soli. Podduś do momentu aż płyn odparuje, a cebulka będzie skarmelizowana.
Krok 2
Na tej samej patelni grilluj obranego i pokrojonego w kostkę ananasa, aż lekko się zarumieni i skarmelizuje.
Na tej samej patelni grilluj obranego i pokrojonego w kostkę ananasa, aż lekko się zarumieni i skarmelizuje.
Krok 3
Na patelnię wrzuć kiełbaski i grilluj przez około 8-10 minut, aż będą dobrze podpieczone, obracając je od czasu do czasu, aby równomiernie się zarumieniły.
Na patelnię wrzuć kiełbaski i grilluj przez około 8-10 minut, aż będą dobrze podpieczone, obracając je od czasu do czasu, aby równomiernie się zarumieniły.
Krok 4
W międzyczasie rozgrzej bułki do hot dogów na patelni lub w piekarniku przez około 2 minuty, aż lekko się zrumienią.
W międzyczasie rozgrzej bułki do hot dogów na patelni lub w piekarniku przez około 2 minuty, aż lekko się zrumienią.
Krok 5
Gdy kiełbaski są gotowe, umieść je w bułkach do hot dogów.
Gdy kiełbaski są gotowe, umieść je w bułkach do hot dogów.
Krok 6
Na wierzchu każdej kiełbaski połóż grilowany ananas, grilowaną cebulę i plastry jalapeno.
Na wierzchu każdej kiełbaski połóż grilowany ananas, grilowaną cebulę i plastry jalapeno.
Krok 7
Polej hot dogi majonezem według uznania..
Polej hot dogi majonezem według uznania..