Przepis Hot Dog

Tropical Fiesta Hot Dog

Maxi Hot Dog Buns

Składniki:

  • 2 bułki Dan Cake Maxi Hot Dog Buns
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 świeży ananas
  • 2 kiełbaski (wieprzowe, wołowe lub drobiowe)
  • 1 papryczka jalapeno
  • Majonez
  • Olej do grillowania kiełbasek

Przygotowanie:

Krok 1
Cebulę pokrój w plasterki lub paski, podduś na patelni z dodatkiem oliwy na wolnym ogniu, po kilku minutach dodaj łyżkę octu balsamicznego, łyżkę cukru i szczyptę soli. Podduś do momentu aż płyn odparuje, a cebulka będzie skarmelizowana.
Krok 2
Na tej samej patelni grilluj obranego i pokrojonego w kostkę ananasa, aż lekko się zarumieni i skarmelizuje.
Krok 3
Na patelnię wrzuć kiełbaski i grilluj przez około 8-10 minut, aż będą dobrze podpieczone, obracając je od czasu do czasu, aby równomiernie się zarumieniły.
Krok 4
W międzyczasie rozgrzej bułki do hot dogów na patelni lub w piekarniku przez około 2 minuty, aż lekko się zrumienią.
Krok 5
Gdy kiełbaski są gotowe, umieść je w bułkach do hot dogów.
Krok 6
Na wierzchu każdej kiełbaski połóż grilowany ananas, grilowaną cebulę i plastry jalapeno.
Krok 7
Polej hot dogi majonezem według uznania..

W tym przepisie możesz wykorzystać również

Inne przepisy na Burgery i Hot Dogi

  • Summer Italian Burger

    Przepis Burger

    Summer Italian Burger

  • Tropical Fiesta Hot Dog

    Przepis Hot Dog

    Tropical Fiesta Hot Dog

  • Sielski Hot Dog

    Przepis Hot Dog

    Sielski Hot Dog

  • Cheesy Hot Dogs z Chimichurri

    Przepis Hot Dog

    Cheesy Hot Dogs z Chimichurri

  • Salsa Verde Veggie Burger

    Przepis Burger

    Salsa Verde Veggie Burger

  • Burger El Dorado

    Przepis Burger

    Burger El Dorado