Sielski Hot Dog
Hot Dog Buns
Składniki:
- 2 kiełbaski do hot dogów
- 2 bułki do hot dogów
- 4 łyżki sałatki colesław (możesz ją kupić gotową lub zrobić samemu)
- Piklowane ogórki
- Sos BBQ
- Prażona cebulka (możesz ją kupić gotową)do dekoracji
Przygotowanie:
Krok 1
Rozgrzej grill patelnię grillową. Kiełbaski grilluj przez około 5-7 minut, aż będą dobrze podsmażone z obu stron.
Rozgrzej grill patelnię grillową. Kiełbaski grilluj przez około 5-7 minut, aż będą dobrze podsmażone z obu stron.
Krok 2
Podgrzej bułki do hot dogów na patelni lub w piekarniku.
Podgrzej bułki do hot dogów na patelni lub w piekarniku.
Krok 3
Gdy kiełbaski są gotowe, umieść je w bułkach.
Gdy kiełbaski są gotowe, umieść je w bułkach.
Krok 4
Na każdą kiełbaskę dodaj około 2 łyżek colesławu, równomiernie rozłożonego na wierzchu.
Na każdą kiełbaskę dodaj około 2 łyżek colesławu, równomiernie rozłożonego na wierzchu.
Krok 5
Następnie dodaj kilka plasterków piklowanych ogórków na wierzch. Na koniec polej każdego hot doga łyżką sosu BBQ. Posyp chrupiącymi cebulkami.
Następnie dodaj kilka plasterków piklowanych ogórków na wierzch. Na koniec polej każdego hot doga łyżką sosu BBQ. Posyp chrupiącymi cebulkami.