Summer Italian Burger


Maxi Burger Buns
Składniki:
- 2 podpieczone, rumiane bułki MAXI BURGER BUNS
- 400g soczystej dobrze wysmażonej wołowiny (ok. 200g na każdy burger)
- 2 kolorowe, letnie pomidory, pokrojone w plastry
- 4 łyżki zielonego pesto z bazylii
- 100g roztopionej, ciągnącej się mozzarelli (ok. 50g na każdy burger)
- Dwie garście rukoli (ok. 1 garść na każdy burger)
- Sos pomidorowy, czosnkowy
Przygotowanie:
Krok 1 / Przygotowanie kotleta
Uformuj 2 kotlety z mielonej wołowiny, doprawiając je ulubionymi przyprawami, solą i pieprzem. Upiecz je na grillu lub patelni grillowej na średnim ogniu. Upewnij się, że są dobrze przypieczone z obu stron.
Uformuj 2 kotlety z mielonej wołowiny, doprawiając je ulubionymi przyprawami, solą i pieprzem. Upiecz je na grillu lub patelni grillowej na średnim ogniu. Upewnij się, że są dobrze przypieczone z obu stron.
Krok 2 / Przygotowanie składników
Pokrój kolorowe, letnie pomidory na plasterki. Przygotuj zielone pesto z bazylii lub użyj gotowego.
Pokrój kolorowe, letnie pomidory na plasterki. Przygotuj zielone pesto z bazylii lub użyj gotowego.
Krok 3 / Składanie burgerów
Rozgrzej bułki MAXI BURGER BUNS w piekarniku lub na grillu przez kilka minut, aż staną się chrupiące. Na spodniej połowie każdej bułki nałóż łyżkę zielonego pesto z bazylii. Nałożenie na pesto soczystego kotleta wołowego. Następnie dodaj plastry mozzarelli i pomidorów. Na wierzchu każdego burgera ułóż garść rukoli. Na wierzchu rukoli nałóż łyżkę sosu pomidorowego i czosnkowego. Połóż drugą połowę bułki na górę.
Rozgrzej bułki MAXI BURGER BUNS w piekarniku lub na grillu przez kilka minut, aż staną się chrupiące. Na spodniej połowie każdej bułki nałóż łyżkę zielonego pesto z bazylii. Nałożenie na pesto soczystego kotleta wołowego. Następnie dodaj plastry mozzarelli i pomidorów. Na wierzchu każdego burgera ułóż garść rukoli. Na wierzchu rukoli nałóż łyżkę sosu pomidorowego i czosnkowego. Połóż drugą połowę bułki na górę.