Przepis Burger

Summer Italian Burger

Maxi Burger Buns

Składniki:

  • 2 podpieczone, rumiane bułki MAXI BURGER BUNS
  • 400g soczystej dobrze wysmażonej wołowiny (ok. 200g na każdy burger)
  • 2 kolorowe, letnie pomidory, pokrojone w plastry
  • 4 łyżki zielonego pesto z bazylii
  • 100g roztopionej, ciągnącej się mozzarelli (ok. 50g na każdy burger)
  • Dwie garście rukoli (ok. 1 garść na każdy burger)
  • Sos pomidorowy, czosnkowy

Przygotowanie:

Krok 1 / Przygotowanie kotleta
Uformuj 2 kotlety z mielonej wołowiny, doprawiając je ulubionymi przyprawami, solą i pieprzem. Upiecz je na grillu lub patelni grillowej na średnim ogniu. Upewnij się, że są dobrze przypieczone z obu stron.
Krok 2 / Przygotowanie składników
Pokrój kolorowe, letnie pomidory na plasterki. Przygotuj zielone pesto z bazylii lub użyj gotowego.
Krok 3 / Składanie burgerów
Rozgrzej bułki MAXI BURGER BUNS w piekarniku lub na grillu przez kilka minut, aż staną się chrupiące. Na spodniej połowie każdej bułki nałóż łyżkę zielonego pesto z bazylii. Nałożenie na pesto soczystego kotleta wołowego. Następnie dodaj plastry mozzarelli i pomidorów. Na wierzchu każdego burgera ułóż garść rukoli. Na wierzchu rukoli nałóż łyżkę sosu pomidorowego i czosnkowego. Połóż drugą połowę bułki na górę.

W tym przepisie możesz wykorzystać również

Inne przepisy na Burgery i Hot Dogi

  • Summer Italian Burger

    Przepis Burger

    Summer Italian Burger

  • Tropical Fiesta Hot Dog

    Przepis Hot Dog

    Tropical Fiesta Hot Dog

  • Sielski Hot Dog

    Przepis Hot Dog

    Sielski Hot Dog

  • Cheesy Hot Dogs z Chimichurri

    Przepis Hot Dog

    Cheesy Hot Dogs z Chimichurri

  • Salsa Verde Veggie Burger

    Przepis Burger

    Salsa Verde Veggie Burger

  • Burger El Dorado

    Przepis Burger

    Burger El Dorado