Przepis Burger

Brioche Batat Burger

Brioche Burger

Składniki:

Kotlet z batatów i cieciorki:
  • 1 duży batat
  • 1 jajko
  • 0,5 puszki cieciorki (ok. 200g), odcedzona
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
Pozostałe składniki:
  • 2 bułki Dan Cake Brioche Buns
  • Karmelizowana cebula (możesz przygotować ją wcześniej)
  • Kilka liści sałaty
  • Kilka plasterków ogórka piklowanego
  • Plasterki pomidora
  • Majonez
  • Plasterki sera cheddar

Przygotowanie:

Krok 1 / Przygotowanie kotletów z batata i cieciorki
Obierz batata ze skórki i upiecz w piekarniku lub ugotuj go, aż będzie miękki. W misce zblenduj lub rozgnieć widelcem batata, połącz z jajkiem, odcedzoną cieciorką, posiekaną cebulą, czosnkiem, mąką ziemniaczaną, kuminem, papryką w proszku, solą i pieprzem. Uformuj masę w grube kotlety. Na rozgrzanym oleju smaż kotlety z obu stron, aż staną się złociste i chrupiące.
Krok 2 / Składanie burgerów
Podgrzej bułki Dan Cake Brioche Buns na patelni lub w piekarniku do momentu, gdy staną się delikatnie chrupiące. Na dolnej części bułki rozsmaruj majonez. Połóż na nim liście sałaty, a następnie kotlet z batatów i cieciorki. Na kotlet połóż plasterki karmelizowanej cebuli oraz ser cheddar. Dodaj plasterki ogórka piklowanego i pomidora. Przykryj górną częścią bułki

W tym przepisie możesz wykorzystać również

Inne przepisy na Burgery i Hot Dogi

  • Summer Italian Burger

    Przepis Burger

    Summer Italian Burger

  • Tropical Fiesta Hot Dog

    Przepis Hot Dog

    Tropical Fiesta Hot Dog

  • Sielski Hot Dog

    Przepis Hot Dog

    Sielski Hot Dog

  • Cheesy Hot Dogs z Chimichurri

    Przepis Hot Dog

    Cheesy Hot Dogs z Chimichurri

  • Salsa Verde Veggie Burger

    Przepis Burger

    Salsa Verde Veggie Burger

  • Burger El Dorado

    Przepis Burger

    Burger El Dorado