Awokado Sunrise


Brioche Burger
Składniki:
Kotlet wołowy:
- 500g mielonego mięsa wołowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Sól i pieprz do smaku
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku
- Olej do smażenia
Pozostałe składniki:
- 2 bułki Dan Cake Brioche
- awokado
- 2 jajka
- 2 plastry sera cheddar
- 4 duże pieczarki
- Sól i pieprz do smaku
- Majonez i sos BBQ
Przygotowanie:
Krok 1 / Przygotowanie kotleta wołowego i jajek sadzonych
W misce wymieszaj mielone mięso wołowe, posiekaną cebulę, czosnek, sól, pieprz, paprykę w proszku, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Uformuj masę mięsną w 4 kotlety burgerowe o równomiernym kształcie.
Na rozgrzanej patelni na oliwie smaż kotlety wołowe przez około 4-5 minut z każdej strony, aż będą dobrze przypieczone. Usmaż jajka sadzone, aż żółtko pozostanie lekko płynne, a białko ścięte
W misce wymieszaj mielone mięso wołowe, posiekaną cebulę, czosnek, sól, pieprz, paprykę w proszku, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Uformuj masę mięsną w 4 kotlety burgerowe o równomiernym kształcie.
Na rozgrzanej patelni na oliwie smaż kotlety wołowe przez około 4-5 minut z każdej strony, aż będą dobrze przypieczone. Usmaż jajka sadzone, aż żółtko pozostanie lekko płynne, a białko ścięte
Krok 2 / Składanie burgerów
Rozgrzej bułki do burgerów na suchej patelni.
Na dolnej części bułki umieść plaster sera cheddar, aby zaczęł się topić pod wpływem ciepła.
Połóż na serze kawałek sałaty, następnie pierwszy kotlet wołowy. Na kotlecie umieść plastry pieczarek i awokado.
Połóż drugiego kotleta, a na wierzch jajko sadzone. Przykryj górną częścią bułki.
Rozgrzej bułki do burgerów na suchej patelni.
Na dolnej części bułki umieść plaster sera cheddar, aby zaczęł się topić pod wpływem ciepła.
Połóż na serze kawałek sałaty, następnie pierwszy kotlet wołowy. Na kotlecie umieść plastry pieczarek i awokado.
Połóż drugiego kotleta, a na wierzch jajko sadzone. Przykryj górną częścią bułki.