Proszę wpisać szukaną frazę
Tort sezonowy z gruszką
Składniki:
  • 1 opakowanie spodów tortowych Dan Cake
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 200 g białej czekolady
  • 2 miękkie gruszki (pokrojone w kostkę)
  • plasterki cytryny do dekoracji
  • mięta i gotowana gruszka do dekoracji
Przygotowanie:

Krem z białej czekolady:
Połamaną czekoladę wrzucamy do rondla, zalewamy śmietaną, podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada się rozpuści. Pozostawiamy do ostudzenia, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Kiedy mieszanka będzie już schłodzona, ubijamy na sztywno.

 

Przekładamy spody kremem i pokrojoną w kostkę gruszką (1 gruszka na jeden spód), krem wykładamy również na wierzch. Całość wsadzamy na godzinę do lodówki. Dekorujemy gotowanymi kawałkami gruszki, kawałkami cytryny oraz miętą.

Smacznego!

Wróc do przepisów