Babka marmurkowa z polewą
Składniki:
- Babka marmurkowa Dan Cake
- 150 ml śmietanki kremówki
- 150 g czekolady
- Kilka czekoladowych jajeczek lub posypka do dekoracji
Przygotowanie:
Babkę marmurkową przekładamy na papier do pieczenia. W średniej wielkości garnku gotujemy wodę i kładziemy na nim miskę (najlepiej metalową, szklana może pęknąć). Do miski wlewamy śmietankę i dodajemy drobno pokrojoną czekoladę. Mieszamy do momentu połączenia się składników i utworzenia jednolitej, błyszczącej polewy.
Miskę ściągamy z garnka i odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy polewa będzie bardziej gęsta, ale wciąż płynna, oblewamy nią przygotowaną babkę marmurkową. Dekorujemy według uznania. Po całkowitym zastygnięciu polewy przekładamy babkę z papieru na paterę.
Smacznego!