Proszę wpisać szukaną frazę
Tortilla z kaszą i warzywami
Składniki:
  • 1 opakowanie tortilli Dan Cake - 4 placki
  • 2 woreczki (2x100g) kaszy gryczanej
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • ogórek zielony
  • 4 rzodkiewki
  • mała puszka kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
Przygotowanie:

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Pomidorki kroimy na połówki, rzodkiewkę w plastry, ogórek na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy do niej dwa ząbki drobno posiekanego czosnku i delikatnie podsmażamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy kaszę oraz sól i pieprz do smaku. Patelnię stawiamy z powrotem na mały ogień i podsmażamy 5 minut, cały czas mieszając. W tym czasie opiekamy tortille Dan Cake. Możemy to zrobić w piekarniku – po uprzednim zwilżeniu placków wodą, aby stały się elastyczniejsze. Przekładamy tortille na talerz. Na każdą nakładamy kilka łyżek kaszy i dodajemy świeże warzywa. Tortille zawijamy i spinamy wykałaczką.

Smacznego!

Wróc do przepisów