Proszę wpisać szukaną frazę
Działania zapobiegawcze firmy Dan Cake Polonia przed rozprzestrzenianiem się wirusa COVID-19

W związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa w Polsce, firma Dan Cake Polonia wprowadziła w swoim zakładzie produkcyjnym w Chrzanowie specjalne rozwiązania i procedury. Zapewnienie bezpieczeństwa pracownikom oraz utrzymanie ciągłości produkcji i dostaw to priorytetowe dla spółki kwestie.

 

To czas pełen wyzwań, który wymaga od wszystkich szybkiego reagowania i podejmowania niestandardowych działań. Dlatego powołaliśmy zespół kryzysowy, który na bieżąco monitoruje komunikaty i wdraża zalecenia związane z zaistniałą sytuacją epidemiologiczną. Zdajemy sobie jednocześnie sprawę, że wyroby piekarnicze, zwłaszcza te, które odznaczają się dłuższym terminem przydatności do spożycia, to asortyment pierwszej potrzeby. Dlatego jesteśmy w stałym kontakcie z naszymi dostawcami i robimy wszystko, aby zapewnić ciągłość procesu produkcji, a następnie terminowo dostarczać nasze produkty do klientów mówi Małgorzata Chudzik, Członek Zarządu Dan Cake Polonia.

 

Zakład Dan Cake działa z pełną mocą, bez żadnych przerw. Linie produkcyjne są zautomatyzowane, więc cały proces odbywa się bez kontaktu człowieka z surowcami i produktami, natomiast pakowanie następuje w strefach „Clean Room”, zapewniających możliwie najwyższy poziom bezpieczeństwa.

 

Jeśli chodzi o procedury wdrożone w zakresie ochrony zdrowia, to na terenie zakładu wprowadzonych zostało wiele obostrzeń. Aż do odwołania obowiązuje czasowy zakaz przyjmowania gości i podróży służbowych. Większość pracowników administracyjnych i biurowych pracuje zdalnie, a pracownicy produkcyjni i kierowcy obsługujący dostawy zostali poinformowani, aby w sposób szczególny zwracali uwagę na stan zdrowia, zarówno swój, jak i współpracowników. Zapewnione zostały dodatkowe środki higieniczne i zaostrzone już wysokie, obowiązujące w zakładzie, procedury w zakresie higieny. Wprowadzono wewnętrzny zakaz gromadzenia się i konieczność zachowania dystansu między sobą. Zorganizowano również dodatkowe miejsca odpoczynku, a godziny zmian załogi zostały tak ułożone, by pracownicy mieli ze sobą jak najmniej kontaktu.

 

Zarząd Dan Cake Polonia

Wróć do aktualności